top of page
haute-stock-photography-bohemian-workspace-final-4.JPG

Vrouwen,
Moeders,

WE ARE ALWAYS STRONGER
AND WISER TOGETHER!

Sinds het begin van de menselijk beschavingen hebben in alle culturen mensen in kringen gezeten. Ieder van ons heeft voorouders die in cirkels bij elkaar zaten. Misschien in een hut of rond een vuur, drummend, zingend, dansend, verhalen vertellend, grappen vertellend, gevoelens en gedachten delend. Het leven werd gedeeld.
 
In die kringen vonden mensen oplossingen voor hun problemen, werden conflict bekeken, bewust beslissingen genomen. Er werd gelachen, gevierd en gerouwd samen. Alle mogelijk onderwerpen werden er besproken: ouderschap, seksuele intimitieit, relaties, het leven in de gemeenschap, gezondheid, ontspanning, hun levensdoelen, missie, vrouwelijkheid, het leven, de dood...
 
Het zitten in een cirkel creëert ruimte om te zijn wie we zijn en wie willen zijn.  Cirkels nemen ons even mee uit de ratrace van het leven en maakt ruimte voor zelfreflectie, groei en ontwikkeling. We worden ondersteund en ondersteunen anderen tijdens hun reis.
 
Vandaag zijn vrouwencirkels een ware zeldzaamheid. Ons levensritme is ongezien, de ballen die we als vrouw en moeder tegelijk in de lucht houden nog bezwaarlijk menselijk te noemen.
 
Ik vind dit een catastrofe voor de evolutie van de mensheid. Meer dan ooit is het van vitaal belang dat we als vrouwen met kinderen opnieuw contact opnemen met andere vrouwen met kinderen als we onze authentieke vrouwelijkheid willen terugwinnen en de best mogelijke vrouw en moeder in dit leven willen worden. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de andere mensen in ons leven en voor het voortbestaan van de mens als soort tout court.

Als je het beu bent om te twijfelen en het allemaal alleen te moeten uitzoeken, 
te moeten doen dan is dit voor jou.

CIRCLE UP !

Image by Mathilde Langevin

"WAW, DIT WAS ZOVEEL MEER DAN IK DACHT! HET PRATEN VAN ANDEREN OVER HUN GEVOELENS EN GEDACHTEN HIELP ME OM EIGEN ERVARINGEN BETER TE BEGRIJPEN WAARDOOR IK ANDERE KEUZES KON MAKEN IN MIJN EIGEN LEVEN."

- ELKE, JURIST & MOEDER VAN 2

IK WERK MET VROUWEN ZOALS JIJ

JE HEBT...

het gevoel dat je er alleen voor staat en hebt ondervonden dat je kind opvoeden niet alleen maar 'lukt' met de hulp van een boek, andere ouder en een Ipad.

JE TWIJFELT...

Of je het wel goed doet als moeder, vrouw, partner, vriendin. Je spreekt weinig anderen die net als jij én willen vrouw zijn met professionele ambities én een geweldige moeder. Je hebt weinig anderen waarbij je écht kan uitspreken wat je bezig houdt, vragen over hebt.

JE WIL...

Een netwerk hebben waarin je als vrouw en moeder kan groeien.  Een plek waar je kan ontdekken welke eventueel storende conflicten, gedachten en gevoelens je in de weg zitten. Waar je steun en erkenning vindt en zelf kan geven

Steungroepen

ELKE CIRKEL IS EEN RUIMTE VOOR MOEDERS OM VRIJ MET ELKAAR VAN GEDACHTEN TE WISSELEN, ZONDER OORDEEL. HET IS EEN PLEK WAAR JE TERECHT KUNT EN EIGEN UITDAGEN AANPAKKEN; ONDERSTEUND DOOR DE GROEP EN BEGELEID DOOR EEN ERVAREN THERAPEUT, KLANKBORD EN COACH.

IN EEN CIRKEL...

noun_Ear_1352788 spiegelbeeld.png

Word je écht gehoord door anderen, groeit je in het écht luisteren naar anderen en naar anderen uitreiken.

noun_two hand_646723_edited.png

Leer je meer te vertrouwen op jezelf en op anderen, ervaar je dat er in je leven een plek ontstaat waar alles kan gezegd worden zonder veroordeeld te worden en dat  je niet langer alles alleen moet doen.

noun_speak_1616157.png

Heb je een veilige groep waarin die toestaat om je werkelijke passies, angsten en verlangens uit te spreken om van daar uit te groeien.

noun_trust_2559955.png

Ontwikkel je meer zelfvertrouwen in je vrouw en moeder zijn en krijg je duidelijker wat je missie en levensdoel is.

adam-winger-oh6FswCTTmY-unsplash (1).jpg

WAT GEBEURT ER IN EEN CIRKEL ?

Het mooie van cirkelgesprekken is dat we nooit weten wat er gaat gebeuren of wat er besproken gaat worden. ‎
‎Elke cirkel start met het erkennen van elke vrouw in de cirkel waarna we onze intenties zetten voor de cirkel. En doen we het volgende: we delen en luisteren.  Alles wat er in je opkomt aan gedachten, gevoelens, verlangens en uitdagingen worden ongeremd uitgesproken. Alles wat je bezig houdt kan van belang zijn. Het hoeft niet mooi geformuleerd te zijn, aardig of verstandig. Alleen op deze manier kunnen we ontdekken welke storende conflicten, uitdagingen, gedachten en gevoelens ons in de weg zitten en ons werkelijk content en gelukkig voelen als vrouw met kinderen tegen houden.


‎Soms delen we gewoon wat er op dat moment in ons hart in brand staat. ‎‎Andere keren houden we elkaar verantwoordelijk in verband met overeengekomen verplichtingen. ‎
‎Het kan zijn dat we ons richten op een specifiek of willekeurig onderwerp. Zoals persoonlijke intenties, vertrouwen en kwetsbaarheid, persoonlijke conflicthantering, relaties, vrouwen, intimiteit en zelfliefde, seksualiteit, gezondheid, geld en financiën, persoonlijke groei, avontuur, schaduwprojectiewerk, moederschap, zusterschap, ouderschap... 

haute-stock-photography-home-office-coll

AANTAL TEVREDEN KLANTEN

3+3

250+

THERAPEUTISCHE DIPLOMA'S &GECERTIFICEERDE OPLEIDINGEN,

AANTAL JAARLIJKSE PERMANENTE VORMINGEN EN SUPERVISIES

3

10+

KOPPEN KOFFIE PER DAG

WAT JE NODIG HEBT...

noun_trust_2559955.png

vertrouwen in jezelf als vrouw én moeder

noun_User_171834.png

ombuigen van belemmerende overtuigingen en uitspreken van wat er werkelijk in je leeft (schuld, angst, onzekerheden...)

noun_priorities_3146921.png

duidelijke prioriteiten en "neen" kunnen zeggen.

SIGNATURE

CIRKELGESPREKKEN

CIRCLE UP. Deel met gelijkgestemde moderne moeders in een veilige en krachtige omgeving en groei als vrouw én moeder.

HOE HET GAAT:

8 cirkelgesprekken op jaarbasis (face-to-face)

elk cirkelgesprek duurt anderhalf uur à twee uur (2 cases per cirkel)

iedereen heeft voorafgaand één  individueel gesprek. Enkel op uitnodiging neem je deel

een maximum van 6 vrouwen wordt toegelaten in een cirkel

na de tweede cirkel kunnen geen nieuwe vrouwen aansluiten

ter aanvulling kunnen er van tijd tot tijd bronnen aangereikt en gedeeld worden

elke cirkel wordt begeleid en gefaciliteerd door Rebekka zelf.

€ 1.370,00

Dit is de totale investering,

JE NEEMT MEE:

gehoord worden door andere moderne vrouwen met kinderen

uitreiken naar andere moderne vrouwen met kinderen

leren om anderen te vertrouwen

leren jezelf te vertrouwen

een ondersteunende tribe vormen

leren luisteren met mededogen

leer om op elkaar te vertrouwen

wees kwetsbaar in een veilige omgeving

deel je diepste passies, zonder veroordeeld te worden

deel je grootste angsten, zonder veroordeeld te worden

ontwikkel zelfvertrouwen

ontwikkel toegewijd zijn aan iets, opnemen van verantwoordelijkheid en integer zijn

je missie en doel in je leven kennen

leer over uiteenlopende topics die we associëren met vrouwelijkheid en moeder zijn

Image by Marc Zimmer

"IK BELOOF DAT JE ER GEEN SPIJT VAN ZAL HEBBEN !"

In de weken en maanden die voor je liggen zal jij je niet langer alleen voelen in de uitdagingen die er voor jou als werkende en ambitieuze moeder zijn. Samen bekijken we de uitdagingen die vandaag deel uit maken van je leven. Zodat je een contente en gelukkige(re) vrouw en moeder bent.

Ik ben Rebekka Rogiest.

IK BEN ER OM JOU TE HELPEN OM EEN CONTENTE & GELUKKIGE(RE)
VROUW ÉN MOEDER TE ZIJN OP DE MANIER DIE JIJ DAT WIL.

Als ICF-Coach met 14 jaar ervaring in mijn privé-praktijk als psychotherapeut, creatief therapeut en rouw-en verliestherapeut, help ik vandaag vrouwen met kinderen een weg te vinden doorheen de wondere en uitdagende wereld van het moederschap. Ik help ze om helderheid te krijgen in wat ze willen en ze tot inzicht verruiming te laten komen zodat ze opnieuw alle mogelijke opties kunnen zien die er voor hen zijn en ze werkelijk stappen kunnen zetten en shifts kunnen maken naar het zijn van een contente en gelukkige vrouw en moeder.

Het is ook voor mij ooit anders geweest.

Tijdens mijn eerste zwangerschap Zeiden mijn man en ik tegen elkaar: "no way dat we nu niet meer uit eten gaan, niet meer op vakantie gaan, en van die thuiszittende, onderuitgezakte en suffe mensen gaan worden. Jij en ik zijn alletwee ambitieus, houden van onze job en zijn er ook goed in".

En toen kwam net geen maand te vroeg dochter 1 en net een jaar later dochter 2. Toen ik na de geboorte van onze eerste dochter het werk hervatte was dat niet na de voorziene negen weken, maar na achttien weken. En toen ik na de geboorte van Coco herstartte was dat van thuis uit. Maar het plezier dat ik voor het moederschap in mijn werk vond, was niet meer wat het geweest was. En dat was niet zonder effect op ons gezin.

Ik had het gevoel compleet gejost te zijn. Mijn twee baby's hadden mij nodig en mijn patiënten hadden mij nodig. Ik was op geen van beide terreinen in volle form. Ik wou bij mijn kinderen zijn en ontbrak de energie om écht met hun veel te kunnen spelen en ik had onvoldoende energie om echt opnieuw vollenbak met mijn werk bezig te zijn.

Ik zat met vragen, heel veel vragen zelf...

 • Wat zijn - nu ik moeder ben - mijn echte prioriteiten?

 • Ga ik gelukkig zijn als ik de komende vier, vijf jaar niet werk en er helemaal voor de kinderen ben?

 • Ben ik een zwak mens omdat ik er maar niet aan uit geraak?

 • Ben ik gewoon een zwak mens omdat ik echt moe ben en niet helemaal netjes opgemaakt en in deftige kleren instagram waardige foto's in het park zit te maken?

 • Kies ik er toch voor om te werken in plaats van de eerste, cruciale jaren voor onze kinderen thuis te zijn?

 • Wat gaat mijn familie wel niet denken? Mijn vrienden? Mijn buren?

 • Ga ik ooit nog wel de brug terug kunnen maken naar een succesvolle en toffe carrière?

Ik voelde me bij aanvang niet bepaald écht gelukkig en content.

Zelfverzekerde vrouw

“Rebekka heeft de gave om je in no time op je gemak te stellen, echt te luisteren en de juiste vragen te stellen. Ze hielp me met me een spiegel voor te houden waardoor ik ontdekte hoeveel negatieve dingen ik eigenlijk over mezelf dacht en ontdekte veel overtuigingen die ik had maar niet meer leken te kloppen. Dat waren de dingen waardoor ik mezelf heel hard blokkeerde. Ze doet dit met zachtheid, humor en luistert echt. Op mijn eentje was ik nooit tot bij plekken gekomen waar we nu wél zijn gepasseerd en even halt hielden.

Het werken met Rebekka heeft echt ongelooflijk veel veranderd in mijn leven en geeft me het zelfvertrouwen om door te gaan in mijn dagelijkse leven als werkende mama met een carrière. ik ben haar tijd, expertise en ervaring heel erg dankbaar. 

- Els 

EN DUS ZOCHT IK OPLOSSINGEN...

Ik kon 's avonds en soms 's middags reeds de tranen in de ogen hebben van vermoeidheid. Ik spurtte 's avonds om zes uur van de praktijk naar de crèche en voelde me schuldig dat de tijd die ik met de meisjes had zo kort was. Elke dag van dat eerste jaar met onze eerste dochter opnieuw. Ik voelde me schuldig dat we met de komst van onze tweede dochter een jaar later een nanny in huis haalden omdat ik al twee jaar op rij niet langer dan vijf uur na elkaar sliep, ik een schouder had die al sinds de zwangerschap van onze eerste dochter eigenlijk geopereerd moest worden en ook nog probeerde te werken. Ik keek uit naar de weekends en haatte ze tegelijkertijd. De wens om eens "uit te slapen" zoals vroeger, werd nooit vervuld.

Ik wist en voelde dat op die manier leven geen leven was en dit absoluut niet was hoe ik het wou, maar hoe anders? Professioneel bezig zijn was ontzettend belangrijk voor mij, mijn kinderen evenzeer? En ik kwam (en kom nog steeds) in opstand bij de idee dat ik al die jaren had gestudeerd en ervaring opgedaan in mijn vak om dat nu allemaal overboord te gooien.

Blijven rondjes draaien en me nog langer niet goed in mijn vel voelen was ook geen optie. Dus deed ik wat ik altijd al heb gedaan in mijn leven: oplossingen zoeken.

 • Ik las autobiografieën van vrouwen

 • Ik downloade een Engelstalig werkboek

 • Ik deed op de VDAB een of andere persoonlijkheidstest

 • Ik sprak met vriendinnen

 • Ik maakte een dagschema op

 • Ik bestelde mijn boodschappen online

En tenslotte... ging ik opnieuw spreken bij een vakgenoot.

En eindelijk had ik een AHA-moment.

Bij de loodgieter lekt de kraan soms het hardst. Dat was mij bij ook het geval. Als opgeleid therapeut wist ik dit, als vrouw en moeder had ik iemand nodig om me hier opnieuw aan te herinneren.

haute-stock-photography-minimal-mood-col

DE BEST MOGELIJK VERSIE VAN MEZELF KOMT NAAR VOOR

ALS MIJN INTERNE + EXTERNE WERELD MATCHEN MET ELKAAR

ALS WE EVEN DOORSPOELEN NAAR VANDAAG...

Dan leef ik veel meer het leven dat bij mij past. Want:

 • ik heb een voor mij juist evenwicht tussen werken en gezin

 • ik weet wat belangrijk is voor mij waardoor ik mijn dagelijkse leven en werk rond die punten organiseer 

 • ik ben content en gelukkig met mijn 'vrouw zijn' en 'moeder zijn'

 • ik weet wie ik ben en hoe ik elke dag van betekenis ben, ook al heb ik geen traditioneel carrièrepad

 • ik bepaal zelf mijn agenda en ben betrokken zijn bij de activiteiten van mijn kinderen zonder dat dit tijd afneemt van mijn me-time

 • ik voel me niet langer schuldig als ik een babysitter in huis haal

 • ik heb rust omdat ik weet dat ik voor mijn kinderen de eerste betekenisvolle ander ben en ze aan het opgroeien zijn tot schone mensen

 • ik kan in vrijheid mijn ding doen en heb geen spijt hebt dat ik niet langer fulltime (en meer) aan het werk ben

OOK JIJ KAN VERANDERING CREËREN

CIRCLE UP EN SHIFT!

haute-stock-photography-mug-mockups-fina

UITGEPUT
SCHULDIG
GELEEFD WORDEN
VERLOREN
ONDUIDELIJK
IK ZOU... & IK MOET...
VERWARRING
SAAI EN LEEG
ONGELUKKIG
MOE
DROMEN

haute-stock-photography-dreamer-doer-col

ENTHOUSIAST
BLIJ MET JE KEUZES
CONTROLE HEBBEN
GEMOTIVEERD
HELDER
GEPLAND IN AGENDA
VERTROUWEN
VOLDOENING
CONTENT
ENERGIEK
REALISEREN

KLAAR OM VANUIT VERBINDING MET ANDEREN CONTENT(ER) & GELUKKIG(ER) TE ZIJN?

Je kan me contacteren om me al je vragen te stellen of meer informatie te krijgen.

ALS JE GRAAG WIL WETEN WAAROM IK DIT DOE...

Ik geloof dat er vandaag een grote groep vrouwen in de wereld is die niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dat zijn jullie, vrouwen met kinderen; moeders.

Wij doen maar door.

De hele dag door zijn wij aan het doen.

Iedereen vindt dat een evidentie.

Maar dat is het niet.

 

Het moederschap, dat doet iets met een mens.

 

Kinderen opvoeden is doorheen de hele geschiedenis van de mensheid iets geweest dat je SAMEN met anderen doen.

It takes a village to raise a child.

Vandaag is er geen village meer.

Iedereen moet het maar zelf uit te zoeken.

 

Dat je als vrouw en moeder dan soms de weg kwijt raakt, is niet te verwonderen en nog veel minder een schande.

 

 Ik geloof dat jij boven alles, een vrouw bent. Met passies, interesses, verlangens, dromen en verhalen en ideeën die jij in de wereld wil zetten.

 

Het zou werkelijk compleet zonde zijn om daar allemaal niets mee te doen en te verdrinken in het moederschap of verloren te lopen in de zoektocht werk-moederschap. 

 

Je kinderen hebben het nodig jou in de beste versie van jezelf te zien zodat zij dat ook kunnen zijn.

IK HELP JE GRAAG OM DIE BESTE VERSIE TE WORDEN

Je kan me contacteren om me al je vragen te stellen of meer informatie te krijgen.

bottom of page