top of page

60 SECONDEN...

HELEMAAL NIETS MOETEN DOEN...

GEWOON ADEMEN...

DOWNLOAD GRATIS

 MOM-enten voor Moeders

En zet je eerste stappen naar meer momenten voor jezelf: de tijd en ruimte die jij, mama nodig hebt om te reconnecteren met de vrouw die je bent, met je passies, ambities en verlangens.

KIND ZIJN KAN EEN UITDAGING ZIJN. VROUW & MOEDER ZIJN EEN NOG GROTERE.

HET VERSCHIL IS DAT JOU KIND ALTIJD BIJ JOU TERECHT KAN. WIE HEB JIJ?

ACS_0776_edited.jpg

1-op-1 COACHING

Voor vrouwen die de hele dag door aan het doen zijn, het gevoel hebben tekort te schieten (als vrouw / als moeder) en weten dat het anders moet, hóe het anders moet en er vandaag toch niet in slagen óm het anders te doen.

Waterside Women

CIRCLE UP

Deel met andere vrouwen met kinderen. Groei, verander en sta met meer vertrouwen en geluk in je vrouw en moeder zijn. Dit in  een veilige en krachtige omgeving.
Tumbnail training.png

GRATIS TRAINING

Volg mijn online training en ontdek waarom jij steeds met je neus in je gsm zit in plaats van écht met je kinderen bezig te zijn, waarom "meer tijd in een dag" niet de oplossing is om meer gedaan te krijgen en nog veel meer.

Als vrouw hebben we doorheen de eeuwen altijd een zorgende rol opgenomen. Het is tijd om de koek te delen.

De noden van onze kinderen,

De noden van onze partners,

De noden van onze ouders,

De noden van onze vrienden,

De noden van onze buren, 

De noden van andere mama 's en papa's...

Ze komen doorgaans allemaal boven en voor onze eigen noden.

Dat betekent dat we onszelf meer wel dan niet helemaal onderaan zetten.

De hele tijd bezig zijnde met het zorgen voor alles wat nodig is voor de anderen, nemen we niet meer de tijd om even halt te houden en stil te staan bij het tegemoet komen aan onze eigen verlangens en wensen. Om echt tijd en ruimte te geven over wat ons als vrouw en mens gelukkig maakt zónder dat we ons daar schuldig over voelen.

We hebben altijd wel een reden om nog even dit te doen.

We vallen vaak samen met de rollen die opnemen: moeder, dochter, zus, vriendin, collega. En zijn zo ontzettend begaan met het welzijn van alle mensen die ons nauw aan het hart liggen dat we, zonder er ook maar seconde over na te denken, onze eigen wensen en verlangens opzij schuiven. We doen dat zelf vaak voor mensen die we niet eens zo graag hebben. Onder meer overtuigingen zorgen ervoor dat we dit zelf voor hen zonder enig knipperen met de ogen doen. Toch wel straf, niet?

Als je er even over na denkt, zou het dan niet goed voor onszelf en interessant zijn mochten we toch wat tijd maken voor onszelf?

Is de pauze knop opzoeken en intunen op wat onze eigen wensen, ambities, passies en dromen zijn als vrouw zonder schuldgevoel niet iets goed om te doen?

 

Voor mij is het antwoord absoluut JA! 

Rebekka Rogiest

Een moment voor mezelf nemen betekent voor mij bewust tijd en ruimte nemen om te creëren, mijn verhaal te kunnen doen, te klankborden zonder dat er een rem op staat. Het betekent dat ik tijd nemen om te zingen, achter de piano ga zitten en kijk wat er komt. Voor mij betekent het dat ik met een kop warme koffie ergens ga zitten, heel even maar.

 

Het zorgt ervoor dat ik kan connecteren met hoe ik mij als vrouw en mens voel.  Als ik voor even een einde maak aan het moeder zijn en connecteer met wie ik als vrouw en mens ben, dan ik kan stil staan en voelen hoe ik op dat moment mijn leven leeft en wat ik nodig hebt. Die momenten geven mij een immens gevoel van kracht en energie en zorgen ook voor nieuwe inzichten. Ze geven mij het gevoel dat ik zelf ook nog iets beslissen hebt over hoe mijn leven loopt. Zonder een Mom-Ent voor mezelf voel ik me al heel erg snel als een zwemmer die overgeleverd is aan de stroming van het water. Dan voel ik me een blaadje in wind zonder enige richting. 

Wie mij een beetje kent, weet dat ik absoluut geen zweverig type ben. En tegelijk durf ik de vergelijking maken en stellen dat wij, vrouwen, eigenlijk zoals bomen zijn. Geen twee bomen zijn gelijk. Bomen geven leven en zuurstof aan anderen, zijn de heimat van hele eco-sytemen. Ongeveer alles en iedereen kan in onze takken landen. We geven andere ruimte om te groeien en maken het mogelijk dat ze zich op een dag van ons kunnen afzetten om hun eigen weg te gaan. Om steeds bij ons terug te kunnen keren.

Het gevaar loert om de hoek als we het gewicht van onze takken niet langer kunnen dragen. Als er scheuren ontstaat  treedt houtrot op. Langdurige blootstelling aan extreme omstandigheden verteert ons van binnenuit. Enkel stevige wortels zorgen voor stabiliteit en energie en maken leven mogelijk. Geen enkele boom wordt honderd jaar oud als niet alles in balans blijft en bomen groeien zelden zonder soortgenoten in de buurt. 

Ik heb Mom-Enten nodig zonder schuldgevoel dát ik ze neem, broodnodig. Ze geven me kracht, energie en inzichten.

Rebekka Rogiest is rouw-en verliestherapeut, creatief therapeut, co-auteur van "Ze maken Ons Kapot, Meneer" en werkt sinds 2005 als therapeut met een eigen praktijk voor mensen met ernstig psychisch lijden. Ze heeft twee jonge dochters en in 2020 vervolmaakte zij een opleiding tot professioneel en gecertificeerd ICF-coach.

Rebekka heeft doorheen de jaren meer dan 15.000 uren therapie geven op haar teller staan en voegt daar sinds 2020 nieuwe vlieguren coaching aan toe. Ze ontwikkelde dit coachingstraject, begeleidt jou op jouw weg en is enthousiast cheerleader voor alle vrouwen en moeders.

Word lid van MOM-ENT. 

Gratis

En krijg toegang tot

° Een zevendaags traject ontwikkelt door Rebekka Rogiest

° De MOM-ENT audiobibliotheek met 10 oefeningen

° Het besloten MOM-ENT vrouwenplatform

Zet vandaag een eerste stap richting meer vrouw zijn en moeder zijn

Kom er bij, word gratis lid van MOM-ENT en ontdek hoe een leven als vrouw met kind(eren) mogelijk is waarbij je zelf ook een leven hebt, niet permanent dreigt te verdrinken en continue moe bent. Ontdek hoe je mama zijnde ook je eigen ambities, passies en verlangens kan waarmaken; zonder schuldgevoel en met vertrouwen.

HANG WITH

REBEKKA

DAILY

August_graphics_pack_Instagram Black.png