top of page
praktijk tuin.JPG

over mij

Gediplomeerd en geregistreerd psychoanalytisch georiënteerd creatief therapeut |  Rouw- en verliestherapeut | ICF- coach

IK BEN REBEKKA ROGIEST...

Ik ben een geboren en getogen Gentse vrouw met een ongelooflijke voorliefde voor  verhalen, een gezonde interesse in waarom mensen doen wat ze doen en in 'creëren'. Ik voel me dankbaar dat mensen al meer dan een decennia hun meest intieme verhalen met me delen en ik samen met hen op weg mag gaan.

Eind 2017 werd ik voor de eerste keer moeder. Begin 2019 viel mij die eer nog een keer te beurt. 

En eerlijk... ik ging van alles op een rijtje hebben en 'content zijn' als vrouw en professionele vrouw naar... een overweldigde moeder

Daarna kende ik een korte periode van complete uitputting (waarover ik in eerste aflevering van mijn podcast "Moedergesprekken" vertel), nog meer het gevoel geleefd te worden en me enigszins verloren voelen.
Maar mijn verhaal stopt niet daar.

Ook ervaren psychotherapeuten zijn mensen van vlees en bloed die zichzelf al wel eens uit een shitshow moeten werken en opnieuw een evenwicht moeten zoeken. En dus ging ik spreken met een onafhankelijk  klankbord  zodat ik er opnieuw 100% voor mezelf, mijn gezin en een ander met moeilijkheden kan zijn. Ik herontdekte mezelf, stond stil bij wat ik belangrijk vond, wat mijn waarden waren. Ik stelde nieuwe grenzen, stond stil bij hoe ik over dingen dacht, sprak uit wat mij op het hart lag en bekeek opnieuw wat ik uit dit leven wilde halen. 

Als het vandaag moeilijk gaat, als er uitdagingen op uw pad liggen, als je me je handen in je haar zit. 

Blijf er dan vooral niet alleen mee zitten. Het kan anders. Het leven als vrouw en moeder hoeft niet zo zwaar te zijn.

Kom eens met mij spreken.

Zolang ik me herinner, ben ik nieuwsgierig naar mensen hun logica:

  • waarom leven ze vandaag hun leven op de manier dat ze dat doen?

  • Welke elementen liggen mee aan de oorzaak wanneer mensen vast komen te zitten?

  • Wat is het waardoor sommige mensen met de vingers in de neus en breed glimlachend doorheen het leven fietsen en andere zich doorheen datzelfde leven moeten ploeteren?

  • En hoe geraken ze vooruit?

IMG_0804_edited.jpg

Ik geloof dat ruimte hebben om te kunnen vertragen, écht te kunnen spreken en verbinden met anderen noodzakelijk is om enige vorm van contentement en geluk te kunnen ervaren

- Rebekka Rogiest

2_edited.jpg

ZELF DE MOEILIJKSTE DINGEN, DAAR KUNNEN WE WAT BEWEGING IN KRIJGEN. ER IS ALTIJD HOOP.

Ik ben hier om wat ik kan met jullie te delen, jullie aan te bieden. Mijn werk komt voort uit een passie voor verhalen en het geloof dat dingen - zelf de moeilijkste - in beweging kunnen worden gezet.

Doorheen de gratis audioboeken, documenten, eerste sessies en alle andere dingen die ik aanbied - ben ik hier met als doel op een of andere manier voor jou een verschil te kunnen maken. Om je helpen met meer vertrouwen, met meer contentement en geluk in je leven als vrouw en moeder te staan.

Of je nu een wensmoeder, kersverse moeder bent of een doorwinterde moeder, een huismoeder, carrière-gerichte moeder of iets daar tussenin, ik ben hier om jouw klankbord te zijn, jouw compagnon de route, jouw spiegel als jij dat wil. 

KOM EENS MET MIJ SPREKEN

Ik ben niet alwetend. Ik heb niet alle antwoorden. Soms ben ik mis, heb ik dagen waar het ook bij mij privé allemaal in het honderd loopt of ik even vijf minuten uithuil op het pleintje voor mijn deur.. Er zijn dagen dat ook ik twijfel aan mezelf, aan wat ik doe; net zoals de rest van de wereld.

Maar mijn belofte aan jou is dat ik jou het beste geef van wat ik tot hiertoe heb opgebouwd als professional en mens. Verwacht van mij niet de perfectie. Verwacht je wel aan rake vragen die je soms al eens uit je comfortzone lokken, humor, je af en toe een spiegel voorhouden en mijn absoluut toegewijd zijn om je te helpen met wat je als vrouw en moeder ook bezig houdt.

Als je nog steeds aan het lezen bent, dankjewel alvast. Ik hoop dat dit het begin kan zijn van onze samenwerkingsrelatie. ik ben erg benieuwd naar wie jij bent, naar jouw verhaal.

Zoals je misschien intussen weet breng ik een deel van mijn professionele tijd door in de digitale wereld. Er wordt daar soms meer gesproken dan in het echte leven. En dus begeef ik mij daar, in een poging ook daar ruimte te maken om te spreken waar zo weinig over gesproken wordt.

 

Als we nog niet met elkaar verbonden zijn op Instagram, laat ons elkaar ook daar ontmoeten. 

ALS JE GRAAG WAT DIEPER DUIKT, DEZE LINKS ZETTEN JE OP WEG

rebekka rogiest coach en therapeut voor mama's in Gent

GROEPS-
COACHING

rebekka rogiest coach en therapeut voor mama's in Gent

PODCAST

bottom of page