top of page
Image by Priscilla Du Preez

beweeg

HET MOEDERSCHAP IS NIET BEDOELD OM EEN TIJD VAN BURN-OUT, PERMANENT OVERPRIKKELD EN GEDESORIËNTEERD TE ZIJN

Je bent niet de enige die het zwaar heeft tijdens de zwangerschap of na de bevalling

Lichamelijke activiteit kan helpen bij depressie en ervoor zorgen dat jij je zowel fysiek als emotioneel beter voelt. Het kan lijken alsof je hier geen tijd of energie voor hebt en toch is het belangrijk om in de wereld te blijven bewegen. 

 

Voordelen van lichaamsbeweging:

  • je blijft je bewegen in de wereld; blijft in het leven staan.

  • het maakt chemicaliën vrij in het lichaam waardoor je je gelukkiger kan voelen

  • helpt je slapen

  • vermindert je stress

  • haalt je gedachten uit je dagelijkse beslommeringen en negatieve gedachten en het geeft je mogelijkheden om eens over iets anders na te denken
     

Alle beetjes zijn goed. Neem de trap in plaats van de lift, rek je elk uur een paar minuten uit, speel met je kinderen, loop voor korte ritjes in plaats van met de auto, loop tot het einde van je tuin, de straat

JE BENT NOOIT HELEMAAL ALLEEN. ER IS HULP.

rebekka denemarken pink.png

Ik ben niet alwetend. Ik heb niet alle antwoorden. Soms ben ik mis, heb ik dagen waar het ook bij mij allemaal in het honderd loopt of ik even vijf minuten uithuil op het pleintje voor mijn deur.. Er zijn dagen dat ook ik twijfel aan mezelf, aan wat ik doe; net zoals de rest van de wereld.

Maar mijn belofte aan jou is dat ik jou het beste geef van wat ik tot hiertoe heb opgebouwd als professional en mens. Verwacht van mij niet de perfectie. Verwacht je wel aan rake vragen die je soms al eens uit je comfortzone lokken, humor, je af en toe een spiegel voorhouden en mijn absoluut toegewijd zijn om je te helpen met wat je als vrouw en moeder ook bezig houdt.

Als je nog steeds aan het lezen bent, dankjewel alvast. Ik hoop dat dit het begin kan zijn van onze samenwerkingsrelatie.
Ik ben erg benieuwd naar wie jij bent, naar jouw verhaal.

Zoals je misschien intussen weet breng ik een deel van mijn professionele tijd door in de digitale wereld. Als we nog niet met elkaar verbonden zijn op Instagram, laat ons elkaar ook daar ontmoeten. Je kan me ook vinden op Facebook en Youtube.

OVER MIJ

MOEDERGESPREKKEN.
PODCAST

In deze reeks ga ik samen met moeders zitten en laat je luisteren naar gesprekken die je niet zo gemakkelijk hoort buiten de muren van een therapiepraktijk. Het zijn intieme, persoonlijke gesprekken waarin we samen (anoniem) even de diepte in duiken.

Geen van deze vrouwen zijn mijn patiënten. Het betreft steeds een eenmalige gesprek dat vertrekt vanuit een vraag. Een vraag die geen eenduidig antwoord heeft. Wel een die richting geeft en naar het einde van het gesprek toe naast hopelijk heel wat lol ook een aantal nieuwe inzichten bracht, nieuwe sporen die men kan bewandelen.

We spreken over the good, the bad and the ugly wat betreft het moederzijn in de moderne 21ste eeuw. Het is een reis die we samen maken.

moedergesprekken 01.png
bottom of page