top of page
Image by Meritt Thomas

gratis

mental load audit

mental load audit

De mental load is een aanzienlijke last voor werkende moeders. Het verwijst naar het mentale plannen, denken, organiseren, inplannen, onderhandelen, problemen oplossen en zorgen dat het gezinsleven draaiende blijft. Het is al het werk achter de schermen dat moeders doen.

 

De mentale last is onzichtbaar, wat betekent dat het vaak onopgemerkt blijft. Het kent ook geen grenzen, wat betekent dat je altijd aan het denken bent, plannen maakt, thuis, op het werk, 's nachts. Het veroorzaakt stress, angst, vermoeidheid, burn-out, boosheid en wrok.

 

Veel moeders denken dat het hun taak is om al deze ballen in de lucht te houden en praten er vaak niet over, zelfs niet met hun partners. Een grondige beoordeling van wie op dit moment wat doet in het huishouden kan echt verhelderend zijn en laten zien hoeveel je eigenlijk draagt en hoeveel daarvan eigenlijk onzichtbaar is. Met behulp van dit document kun je het zichtbaar maken en een open en eerlijk gesprek met je partner beginnen over het gelijkmatiger verdelen van de last.

start met lezen

eerst hulp bij paniekaanvallen

eerste hulp bij paniekaanvallen

Een paniekaanval kan als een tsunami over je heen rollen.

Lees hier:

  • Wat is een paniekaanval?

  • Hoe herken je dit?

  • Oorzaken

  • Voorbeeld

  • Conclusie

  • Wat concreet te doen in tussentijd?

start met lezen

je bent bevallen. en nu?

Eens je deze roadmap in handen hebt, wordt het al een heel klein beetje gemakkelijker. Krijg hier je Matrescence Roadmap - een 12 pagina's tellende document dat je inzicht geeft in wat Matrescence is, en waarom jij je voelt zoals jij je voelt. Je afvragend hoe je het in godsnaam allemaal geregeld moet krijgen, waarom jij je niet helemaal content en gelukkig voelt als moeder (terwijl je het zo graag zou) en welke eerste stappen je kan nemen om het anders te gaan doen. 

je bent bevallen, en nu?

start met lezen

wat niemand je vertelt over het moeder worden

wat niemand je vertelt ove het moder worden

Gids voor vrouwen met kinderen die het leven nét iets gemakkelijker willen.

start met lezen

kan je niet stoppen? wacht ik help u efkes.

audio momenten

Overheen 7 sessies, leer je hoe je door korte rust- en adempauzes in te lassen de eerste stap zet naar meer rust, zelfzekerheid en plezier.
 

Door korte momenten (de tijd van een groot toilet bezoek) in te lassen en ontdek je hoe je meer aanwezig kanzijn in het nu; niet in het verleden leven, noch permanent in de toekomst. En dit zowel tijdens de leuke kanten van het moederschap als tijdens de vele uitdagende momenten die dit met zich mee brengt.
 

Rep je naar het toilet, zou ik zo zeggen!

ontdek hoe het écht met je gaat met  één oefening

wheel of life

Ergens weet je het wel een beetje, maar om een of andere reden wil je er niet écht bij stil staan. Dus hopla, vandaag gaan we het gewoon echt even doen. Even in de ogen kijken wat er allemaal goed gaat en wat je wel wat anders zou willen. Het is tijd!

Wij, moeders, we doen maar door. Stilstaan maakt echter vaak veel meer ruimte om vooruit te gaan dan de hele tijd maar voort ploegen. Met deze oefening krijg je echt in beeld hoe je vandaag in het leven staat en ga je nadenken over wat een eerste stap naar verandering kan zijn.

start oefening

bottom of page