top of page

overleef de feestdagen

Als je als vrouw en moeder de feestdagen zonder kleerscheuren willen doorkomen. Zelfzeker, met een plan, rustig en angst- en stressvrij dan heb je een specifiek plan nodig. Echt!

Het doel van het plan is om overzicht te hebben van alle afspraken, alle to do’s ter voorbereiding, alle to do’s op momenten zelf, aankopen die moeten gebeuren.. enfin, alle dingen die je moet doen deze feestperiode om de ervaring die wilt hebben ook effectief te verkrijgen.

Dinertjes vrienden en familie, uitstapjes, koken, kuisen, cadeaus kopen, cadeaus inpakken, maaltijdplanning, tafels aankleden, kledij klaar hebben, reservekledij bij jonge kinderen klaar hebben, tablets opladen, pyjama’s klaar hebben, desserts maken, coördineren wie wanneer naar welke activiteit gaat, wie ze brengt, wie ze haalt….Wát het ook is, het kan maar beter in uw agenda staan.
Als jij denkt: "Miljaarde er is geen beginnen aan", dan kan je hier een overzicht vinden van heeeel wat in te plannen items. Geniet van deze hulp om nadien een zo aangenaam mogelijke periode te hebben.

start met plannen

mental load audit

De mental load is een aanzienlijke last voor werkende moeders. Het verwijst naar het mentale plannen, denken, organiseren, inplannen, onderhandelen, problemen oplossen en zorgen dat het gezinsleven draaiende blijft. Het is al het werk achter de schermen dat moeders doen.

 

De mentale last is onzichtbaar, wat betekent dat het vaak onopgemerkt blijft. Het kent ook geen grenzen, wat betekent dat je altijd aan het denken bent, plannen maakt, thuis, op het werk, 's nachts. Het veroorzaakt stress, angst, vermoeidheid, burn-out, boosheid en wrok.

 

Veel moeders denken dat het hun taak is om al deze ballen in de lucht te houden en praten er vaak niet over, zelfs niet met hun partners. Een grondige beoordeling van wie op dit moment wat doet in het huishouden kan echt verhelderend zijn en laten zien hoeveel je eigenlijk draagt en hoeveel daarvan eigenlijk onzichtbaar is. Met behulp van dit document kun je het zichtbaar maken en een open en eerlijk gesprek met je partner beginnen over het gelijkmatiger verdelen van de last.

start met lezen

eerste hulp bij paniekaanvallen

Een paniekaanval kan als een tsunami over je heen rollen.

Lees hier:

  • Wat is een paniekaanval?

  • Hoe herken je dit?

  • Oorzaken

  • Voorbeeld

  • Conclusie

  • Wat concreet te doen in tussentijd?

start met lezen

je bent bevallen. en nu?

Eens je deze roadmap in handen hebt, wordt het al een heel klein beetje gemakkelijker. Krijg hier je Matrescence Roadmap - een 12 pagina's tellende document dat je inzicht geeft in wat Matrescence is, en waarom jij je voelt zoals jij je voelt. Je afvragend hoe je het in godsnaam allemaal geregeld moet krijgen, waarom jij je niet helemaal content en gelukkig voelt als moeder (terwijl je het zo graag zou) en welke eerste stappen je kan nemen om het anders te gaan doen. 

start met lezen

wat niemand je vertelt over het moeder worden

Gids voor vrouwen met kinderen die het leven nét iets gemakkelijker willen.

start met lezen

kan je niet stoppen? wacht ik help u efkes.

Overheen 7 sessies, leer je hoe je door korte rust- en adempauzes in te lassen de eerste stap zet naar meer rust, zelfzekerheid en plezier.
 

Door korte momenten (de tijd van een groot toilet bezoek) in te lassen en ontdek je hoe je meer aanwezig kanzijn in het nu; niet in het verleden leven, noch permanent in de toekomst. En dit zowel tijdens de leuke kanten van het moederschap als tijdens de vele uitdagende momenten die dit met zich mee brengt.
 

Rep je naar het toilet, zou ik zo zeggen!

ontdek hoe het écht met je gaat met  één oefening

Ergens weet je het wel een beetje, maar om een of andere reden wil je er niet écht bij stil staan. Dus hopla, vandaag gaan we het gewoon echt even doen. Even in de ogen kijken wat er allemaal goed gaat en wat je wel wat anders zou willen. Het is tijd!

Wij, moeders, we doen maar door. Stilstaan maakt echter vaak veel meer ruimte om vooruit te gaan dan de hele tijd maar voort ploegen. Met deze oefening krijg je echt in beeld hoe je vandaag in het leven staat en ga je nadenken over wat een eerste stap naar verandering kan zijn.

start oefening

bottom of page