top of page
Image by Priscilla Du Preez

slapen

HET MOEDERSCHAP IS NIET BEDOELD OM EEN TIJD VAN BURN-OUT, PERMANENT OVERPRIKKELD EN GEDESORIËNTEERD TE ZIJN

Je bent niet de enige die het zwaar heeft tijdens de zwangerschap of na de bevalling

Een gebrek aan slaap is de vijand van elke mens, en al helemaal van elke ouder.

 

Een tekort aan kwalitatieve goede slaap heeft een negatieve impact op je humeur, je kortetermijngeheugen en je vermogen om met stress om te gaan.  Het is belangrijk bewust tijd vrij te maken om te slapen en te rusten nadat je baby is geboren.  Je kan moeite hebben om in slaap te vallen of wordt na een korte tijd wakker om nadien niet meer in slaap te kunnen komen.

Wat te vermijden voordat je naar bed gaat

 • Zware fysieke inspanning

 • zware maaltijden

 • te veel drinken

 • Helder licht

 • roken en alcohol

 • televisie kijken, lezen, werken in de slaapkamer

 • cafeïne na 16.00 uur

 

Mogelijke manieren om tot rust te komen en te ontspannen voor je gaat slapen

 • Neem een ​​lichte snack zoals melk en toast

 • Neem een ​​warm bad/douche

 • Creëer een goede slaapomgeving: comfortabel, niet te warm of te koud en minimaal licht en geluid

 • Luister naar zachte muziek

 • Oefen ademhalingsoefeningen en meditatie

 

Als borstvoeding geven je 's nachts wakker houdt, spreek hierover dan met vroedvrouw.

Borstvoeding geven in zijligging kan helpen of laat je partner/verzorger je baby' s nachts voeden. 

rebekka denemarken pink.png

Ik ben niet alwetend. Ik heb niet alle antwoorden. Soms ben ik mis, heb ik dagen waar het ook bij mij allemaal in het honderd loopt of ik even vijf minuten uithuil op het pleintje voor mijn deur.. Er zijn dagen dat ook ik twijfel aan mezelf, aan wat ik doe; net zoals de rest van de wereld.

Maar mijn belofte aan jou is dat ik jou het beste geef van wat ik tot hiertoe heb opgebouwd als professional en mens. Verwacht van mij niet de perfectie. Verwacht je wel aan rake vragen die je soms al eens uit je comfortzone lokken, humor, je af en toe een spiegel voorhouden en mijn absoluut toegewijd zijn om je te helpen met wat je als vrouw en moeder ook bezig houdt.

Als je nog steeds aan het lezen bent, dankjewel alvast. Ik hoop dat dit het begin kan zijn van onze samenwerkingsrelatie.
Ik ben erg benieuwd naar wie jij bent, naar jouw verhaal.

Zoals je misschien intussen weet breng ik een deel van mijn professionele tijd door in de digitale wereld. Als we nog niet met elkaar verbonden zijn op Instagram, laat ons elkaar ook daar ontmoeten. Je kan me ook vinden op Facebook en Youtube.

OVER MIJ

MOEDERGESPREKKEN.
PODCAST

In deze reeks ga ik samen met moeders zitten en laat je luisteren naar gesprekken die je niet zo gemakkelijk hoort buiten de muren van een therapiepraktijk. Het zijn intieme, persoonlijke gesprekken waarin we samen (anoniem) even de diepte in duiken.

Geen van deze vrouwen zijn mijn patiënten. Het betreft steeds een eenmalige gesprek dat vertrekt vanuit een vraag. Een vraag die geen eenduidig antwoord heeft. Wel een die richting geeft en naar het einde van het gesprek toe naast hopelijk heel wat lol ook een aantal nieuwe inzichten bracht, nieuwe sporen die men kan bewandelen.

We spreken over the good, the bad and the ugly wat betreft het moederzijn in de moderne 21ste eeuw. Het is een reis die we samen maken.

moedergesprekken 01.png
bottom of page