top of page
Image by Michal Balog

voeding

HET MOEDERSCHAP IS NIET BEDOELD OM EEN TIJD VAN BURN-OUT, PERMANENT OVERPRIKKELD EN GEDESORIËNTEERD TE ZIJN

Je bent niet de enige die het zwaar heeft tijdens de zwangerschap of na de bevalling

Niemand hoeft je het belang van gezonde voeding uit te leggen; al helemaal tijdens en na een zwangerschap waarbij je lichaam heel erg veel energie gebruikt.

 

Voor sommige vrouwen kan gezond en evenwichtig eten moeilijk zijn, omdat je lichaam in deze tijden veel fysieke en hormonale veranderingen doormaakt.  Deze veranderingen kunnen van invloed zijn op je eetlust, humeur en hoe je omgaat met dagelijkse stress.

 

Als gezond en evenwichtig eten als een grote uitdaging voelt, concentreer je dan op kleine veranderingen:

  • Eet vaak of ongeveer elke 2-3 uur; al was het maar  een paar happen.

  • Neem gezonde tussendoortjes mee als je uitgaat.

  • Bereid snelle, gemakkelijke maaltijden of kies voor een gezonde afhaalmaaltijd.

  • Eten en koken met familie en vrienden kan helpen. Samen is voor velen fijner dan alleen

 

Let op je eetgewoonten:

  • Probeer zicht te krijgen op en in welke mate  emoties en stress je eetlust beïnvloeden.

  • Als je honger hebt, negeer het dan niet, maak tijd om te eten.

  • Voorkom overeten als je gestrest bent door de tijd te nemen om van je eten te genieten, en bewust te zijn van wat je eet en wanneer je je verzadigd voelt.

  • Om je te helpen je beter te voelen en je eetlust te

  • Maak van eten een aangename ervaring, ook als je alleen eet.

  • Wees geduldig, mild en lief voor jezelf.

 

Heb je echt eetproblemen (te veel eten, te weinig eten, angsten), kom dan met me spreken. Blijf er niet mee zitten.

rebekka denemarken pink.png

Ik ben niet alwetend. Ik heb niet alle antwoorden. Soms ben ik mis, heb ik dagen waar het ook bij mij allemaal in het honderd loopt of ik even vijf minuten uithuil op het pleintje voor mijn deur.. Er zijn dagen dat ook ik twijfel aan mezelf, aan wat ik doe; net zoals de rest van de wereld.

Maar mijn belofte aan jou is dat ik jou het beste geef van wat ik tot hiertoe heb opgebouwd als professional en mens. Verwacht van mij niet de perfectie. Verwacht je wel aan rake vragen die je soms al eens uit je comfortzone lokken, humor, je af en toe een spiegel voorhouden en mijn absoluut toegewijd zijn om je te helpen met wat je als vrouw en moeder ook bezig houdt.

Als je nog steeds aan het lezen bent, dankjewel alvast. Ik hoop dat dit het begin kan zijn van onze samenwerkingsrelatie.
Ik ben erg benieuwd naar wie jij bent, naar jouw verhaal.

Zoals je misschien intussen weet breng ik een deel van mijn professionele tijd door in de digitale wereld. Als we nog niet met elkaar verbonden zijn op Instagram, laat ons elkaar ook daar ontmoeten. Je kan me ook vinden op Facebook en Youtube.

OVER MIJ

MOEDERGESPREKKEN.
PODCAST

In deze reeks ga ik samen met moeders zitten en laat je luisteren naar gesprekken die je niet zo gemakkelijk hoort buiten de muren van een therapiepraktijk. Het zijn intieme, persoonlijke gesprekken waarin we samen (anoniem) even de diepte in duiken.

Geen van deze vrouwen zijn mijn patiënten. Het betreft steeds een eenmalige gesprek dat vertrekt vanuit een vraag. Een vraag die geen eenduidig antwoord heeft. Wel een die richting geeft en naar het einde van het gesprek toe naast hopelijk heel wat lol ook een aantal nieuwe inzichten bracht, nieuwe sporen die men kan bewandelen.

We spreken over the good, the bad and the ugly wat betreft het moederzijn in de moderne 21ste eeuw. Het is een reis die we samen maken.

moedergesprekken 01.png
bottom of page